Bodybuilding changes my life

MUSCLE DEVELOPMENT SEP 2016
 
sammanfattning av texten från Kai Green med "lite krydda från Gymkulturredaktionen"
Artikel – Bodybulding changed my life
Kai Green(IFBB New York Pro 2005,vinnare av Arnold Classic 2009,2010 och 2016) skriver om sin frälsning han fick genom att börja träna på gym(här tror jag många känner igen sig/red.anm.).Han steg in i stitt första gym 1991,16 år gammal.Gymmet var the fifth Avenue Gym i Park Slope area i Brooklyn.Gymmet var låg i källarplanet,luktade inte direkt fräscht,mörk dålig belysning.Det var så basic som det kunde vara enligt honom.Men han kände direkt att han hade hittat ”ett hem”.Han greppade tag direkt i de misshandlade hantlarna.Han hade en struktur och ett syfte med sitt liv nu:han hade ett gymliv att leva för.Han började snart att arbeta i gymmets reception kombinerat med att försöka hålla lokalerna rena.Han kände sig inte trygg *hemma utan började nu en lång period med att helt enkelt sova över på sin arbetsplats och gym.Gymmets tränande blev nu som hans familj och framför allt gymmets ägare,Bernard Sealy(14:e plats Mr Olympia 1990).Bernard blev som en Gud för honom.Lee Haney(Mr Olympia vinnare 8 ggr)var annars hans stora idol inom bodybuilding.Ju mer Kais kropp svarade med ökad muskelmassa så blev också hans självförtroende och större.Han kände sig ha kontroll över vikterna han lyft,träningsseten han utförde vilket också formade hans självförtroende utanför gymmet.Kai upplevde livet utanför gymmet på en behagligare nivå,han fick känslan av att utföra något medvetet positivt för första gången i sitt liv.Varje gång han kunde öka sitt max var det en seger för honom.Det var nu i gymmet som arbetsmoralen växte för honom.
*Kai reflekterar över sin barndom där han växte upp på olika institutioner och forsterhem.Han fick många svåra utmaningar under sin uppväxttid som han fick lösa själv utan något stöd genom föräldrar eller andra anhöriga.Det resulterade i en nedåtgående socialspiral med destruktivt beteende och argressivt bemötande med andra som kom hans väg.Det innebar att han oftast ville vara för sig själv då han inte litade på folk och samhälle.Men en motor inom honom sa att hans traumatiska uppväxt inte skulle forma honom.Det var helt enkelt bara han själv som kunde styra livet och ingen annan skulle göra det för honom.Hans sanning var ta sitt ansvar och se möjligheterna.Kai kan inte nog betona vikten av Din egen vilja att förändra Ditt eget liv.Många människor han har mött har ofta talat om för honom att lära via det stora utbudet av läroböckor inom ämnet – self-help- som man kan plocka fram godbitarna ur.Men har man växt upp som han utan föräldrar,hem och en massa möjligheter att läsa böcker eller annat som kommer med en trygg uppväxt så är det inte naturligt att ta till sig information på det viset,enligt Kai.En insikt om oavsett vad som händer runt omkring Dig så har Du avgörande själv till att gå rätt väg som passar Dig och Din livstil,Kai igen.Han råder rent allmänt att själv se till att man är en en ”man of action” genom att arbeta sig fram och skapa insikt.Du får helt enkelt själv skapa en livsplattform som fungerar.Genom bodybuildingen fick han möjligheten att hitta en väg som var positiv till att skapa en utveckling av sig själv som person.
George Farah är hans bästa coach samt han har också ett stort support team bakom sig.Hans senaste Arnold Classic seger är bara en del av hans väg och resan är långt ifrån avslutad.